Itt a fűtési időszak, érdemes ellenőrizni a kéményeket. – hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem. A BM OKF Gazdasági Ellátó Központ 2016 júliusa óta a katasztrófavédelem kijelölt kéményseprőipari szerve, közfeladatként végzi a kéményseprést. A szervezet kéményseprői évente a főváros és 17 megye összesen 2 millió 218 ezer háztartásának biztonságáért dolgoznak, és csaknem 2 millió égéstermék-elvezetőt vizsgálnak meg.

Az OKF kéményseprői látják el a feladatot azon családi házaknál, ahol nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, illetve a társasházaknál is. Ahol gazdálkodó szervezet van bejegyezve, nem az OKF kéményseprői ellenőriznek, hanem az adott településen szolgáltatást nyújtó kéményseprőcégek, amelyek megrendelésre végzik a munkát. Társasházakban élőknek nem szükséges időpontot egyeztetniük, mivel oda automatikusan érkeznek a kéményseprők. Családi házak esetében, ahol nincs bejegyezve semmilyen gazdálkodó szervezet, a kéményseprés ingyenes, de időpontfoglalás szükséges.

Figyelmeztetés, lehetnek csalók!

Az OKF felhívja a figyelmet a csalókra, akik a katasztrófavédelem alvállalkozóinak adják ki magukat, és bírsággal fenyegetőzve kínálják szolgáltatásaikat. Az OKF-nek nincsenek alvállalkozói, ezért ezeket az embereket nem szabad beengedni. A gazdálkodó szervezetek szabadon választhatják ki, hogy melyik kéményseprőcégtől rendelnek ellenőrzést.

Kövesse friss híreinket a facebookon is!