Megkezdődött a nyári szünet, amely a gyerekeknek örömet, míg a szülőknek sokszor inkább fejtörést okozhat. A sok szervezés és logisztika között arra is gondolni kell, hogy mitől lesz gyermekünknek pihentető, tartalmas és hasznos az elkövetkezendő időszak. Cikkünkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttünk, ami akár az egész család számára is kikapcsolódást és minőségi időt szerezhet.

  • Nyári bakancslista

Ha van lehetőségünk, gyermekünkkel otthon lenni, használjuk ki az időt és készítsünk egy nyári bakancslistát. Már a lista elkészítése is élvezetes lehet, több közös otthoni programot is írhatunk bele. A kicsik számára érdekes például a közös sütés, főzés, kézműveskedés, olvasás, kísérletek a jéggel, bunkerépítés vagy a kertészkedés. Természetesen a társasjátékok sem maradhatnak le a listáról, és mellettük szól, hogy akár az esős napokon is kiváló időtöltés.

  • Kirándulások 

A strandolás és játszóterezés mellett kirándulásokat is szervezhetünk, térségi és országos viszonylatban. Az óvodások és iskolások számára is elérhető a Kajla útlevél, mely számos kirándulópontra elvezet, de a helyi Tourinform irodák felkeresésével is több helyszínről tájékozódhatunk. Részletek: www.kajla.hu , www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

  • Ingyenes rendezvények, fesztiválok

Többek között Kiskunfélegyházán és a térségben is számos kulturális program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lesznek zenei fesztiválok, kiállítások de akár a helyi múzeumokat is meglátogathatjuk. Így nem csak jól, de tartalmasan, informálódva tölthetünk időt gyermekeinkkel. Részletes programok itt olvashatók.