Nincs ideje? Hallgassa meg!

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban mutatták be nemrégiben Fliszár Károly György Megtalált gondolatok című verseskötetét, valamint Sinkó Melinda Hajszálrepedések című novelláskötetét. Az eseménnyel a könyvtár a 95. Országos Ünnepi Könyvhéthez csatlakozott, helyi szerzők könyveinek bemutatásával.

Az első bemutatón Fliszár Károly Görggyel és a könyvborító illusztrátorával, Tarjányi Xénia művésztanárral hallhattak rövid beszélgetést a megjelentek, amelynek során a szerző beszélt a verseskötet keletkezéséről, annak előzményeiről, életének fontos állomásairól, Kiskunfélegyháza és a természet szeretetéről, Xéniával kialakult, kölcsönös tiszteleten alapuló munkakapcsolatáról is.

Sinkó Melinda most megjelent novelláskötete körülbelül fél év alatt íródott, mely kamaszokról szóló történetek tartalmaz. A téma a műfajhoz tökéletesen összekapcsolódott a szerző szerint: minden benne van, ahogyan a kamaszok látják a világot, a maga fekete-fehérségével, a rövid, tömör megfogalmazásával, felvillanásaival.