Nincs ideje? Hallgassa meg!

Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos 16-25 év közötti Bács-Kiskun vármegyei tanulók júliusban és augusztusban. Vármegyénkben a rendelkezésre álló 180,0 millió forintból több mint 900 fiatal bevonása várható. A tavalyi évben Bács-Kiskunban 263 munkáltatónál dolgoztak a diákok. A 25 év alattiak munkavégzése az idén is szja-mentes, így több pénz maradhat a tanulóknál. A programba 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok jelentkezhetnek, akik jelenleg nem állnak munkaviszonyban és nincs vállalkozási jogviszonyuk.

Az önkormányzatok esetében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható. A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében fejenként bruttó 244.500 forint vehető figyelembe. Szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében ez a limit 200.100 forint. A napi 6 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

A 3,8 milliárd forintos keretösszeggel induló program a területileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál megtehető, a regisztráció már javában zajlik, és egészen augusztus végéig tart. További részletek a www.munka.hu oldalon elérhetők.