A kiskunfélegyházi Sirius Rádió 1996. május 24-én kezdte meg működését az FM 91.1 MHz-en. 1999. augusztusától már napi 24 órában sugározzuk műsorunkat.

Adásunk Kiskunfélegyházán és vonzáskörzetében, 70 km-es sugarú körben fogható, ami azt jelenti, hogy a 30.000 lakosú városunkon túlmenően a jelentős számú környező település polgárai is hallják, és hallgatják a Sirius Rádió adásait.

Érintett települések:

Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Kiskunmajsa, Kiskunhalas, Kistelek, Balástya, Csongrád, Városföld, Gátér, Jászszentlászló, Móricgát, Szank, Kunszállás, Tiszaalpár, Bugac, Tiszakécske, Csengele, Pálmonostora, Petőfiszállás, Tömörkény, Lajosmizse, Lakitelek, Bokros, Szentes, Cegléd, stb.

Kiskunfélegyháza fontos közlekedési csomópont, hiszen ha valaki Budapestről Szegedre, Hódmezővásárhelyre, Csongrádra, Szentesre vagy Kiskunhalasra utazik, közel 100 kilométeres szakaszon hallhatja a Sirius Rádiót, mely az E75-ös út illetve az M5-ös autópálya mellett fekszik.

A rádió indulása óta igyekszik újabb és újabb műsorokkal jelentkezni, és habár rádiónk kereskedelmi, ezen a jellegünkön kívül mégis nagymértékben felvállaljuk a közszolgálati tevékenységet is, így alapvető információforrást jelentjük az itt, és ezen a környéken élő embereknek. Igyekszünk és igyekeztünk mindig a minél szélesebb hallgatói réteghez szólni, tehát műsorstruktúránkban minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő műsorokat. Folyamatosan dolgozunk a műsor választékának bővítésén, az új ötletek megvalósításán. Az elmúlt idő közvélemény-kutatási felmérései és a hallgatók visszajelzései is azt bizonyítják, hogy az általunk besugárzott területen a lakosság legnagyobb százaléka a Sirius Rádióban elhangzó információk alapján tájékozódik a régióról, a rendezvényekről, eseményekről, és mindarról, ami gazdasággal, egészséggel, közbiztonsággal, környezetvédelemmel, közlekedéssel függ össze.

– Saját hírszerkesztőségünk dolgozik a korrekt és leggyorsabb informálásért, ezért 24 településről saját tudósítói hálózatot építettünk ki az elmúlt évek alatt.

– Hétfőtől péntekig minden délelőtt 10:00 órától 12:00 óráig Háttér című közszolgálati magazinműsorunk hallható, melyben az aktuális információk mellett a hallgatóink hozzánk eljuttatott kérdéseire is választ keresünk, illetve hallgatóink véleményét is kikérjük egy-egy kérdésben, és stúdióvendégeinknek, a területben érintett és kompetens szakértőknek ők is feltehetik kérdéseiket.

– Egész héten, minden nap 12 órától negyed órás krónikaműsorban, a Hírösszefoglalóban foglaljuk össze a legjelentősebb, a régiót érintő eseményeket, telefonos interjúkkal, riportokkal, tudósításokkal.

– Minden nap 12-től 14 óráig Kívánságműsor áll a hallgatók rendelkezésére, melyben hetente több száz hallgatói üzenet (SMS, e-mail, telefon), kérés és kívánság is elhangzik.

A Sirius Rádió előre szerkesztett, naponta nyilvánosságra hozott, állandó, sávos felépítettségű műsorral áll a hallgatók rendelkezésére. A műsorok felépítése során három fő szempontot mindenkor figyelembe veszünk: az aktualitást, a gyorsaságot és a közérdekűséget, a műsorok készítése során pedig a közérthetőség, a szakmai igényesség és a teljesség vezeti a Sirius Rádió munkatársait.

Néhány szó a Sirius Rádió zenei arculatáról

A délelőtti időszakban legfőképpen a klasszikus nagy slágereket játsszuk a 70′-80′-90′-es évekből, de a magyar előadók is terítékre kerülnek. A délutáni időszakban a mai magyar és külföldi slágerek mellett a slágergyanús újdonságokat is játsszuk. A kora esti időszakban 18-22 óráig rétegzenei műsorunk hallható: Jazz, Lounge, Rock, R’n’B, House stb.

Az éjszakai időszak szerkesztésében pedig vegyesen minden zenei stílus megtalálható.

Műsorstruktúránkban helye van a rétegműsoroknak, az ismeretterjesztésnek, művészeti magazinoknak. Rendszeresek a közéleti vitaműsorok, zenei bemutatók, életmódmagazinok, a technikai újdonságokat bemutató műsorok. A közlekedési, közéleti, művészeti, művelődési információk mellett külön műsor szól az idegenforgalomról. A teljesség igényére irányított bennünket, amikor az elmúlt évtized alatt a Kiskunfélegyházán és a megyében, sőt annak határain túl működő intézményekkel, szolgáltató tevékenységet folyató cégekkel is széleskörű kapcsolatot építettünk ki, mely lehetővé teszi számunkra, hogy a lakosságot érintő minden információt hatékonyan és a lehető leggyorsabban el tudjuk juttatni az itt élőkhöz.