Kiskunfélegyházán idén is igényelhető tűzifa és lakásfenntarthatósági támogatás. Az igénylésre azon személyek jogosultak, akik háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 114 ezer forintot.

A város önkormányzata jelenleg több mint 400 köbméter erdei tűzifával rendelkezik. Ennek fele már konyhakész, szállítható állapotban van. A támogatás mennyisége háztartásonként másfél erdei köbméter tűzifa és 5 kilogramm papírbrikett, aminek szállítását igény szerint a hivatal munkatársai végzik. A rászorulók október 1 és február 28 között nyújthatják be igényüket.

Lakásfenntartási támogatás akkor adható, ha a háztartásban élők egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a 114 ezer forintot (vagyis az úgynevezett szociális vetítési alap 400 százalékát), és vagyonnal a kérelmező, illetőleg a háztartásában élők egyike sem rendelkezik. A lakásfenntartási támogatás havi összege egységesen minden háztartásnak 10 ezer forint, egy éven át.

Amennyiben az igénylő személyesen nem tud megjelenni a hivatalban, kérjék a mezőőrök, tanyagondnokok segítségét az ügyben!

További információ és igénylő lap a következő linken található:

Lakásfenntartási támogatás

Szociális szilárd fűtőanyag támogatás

Kövesse friss híreinket a facebookon is!