Októberben is számos program várja az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az őszi időszakban több előadás, klubb és kiállítás is szerepel a programfüzetben.

Programok:

Október 5.-ig: Országos Könyvtári Napok
Megbocsátás hete a késedelmes olvasóknak, valamint egész héten kedvezményes
beiratkozási lehetőség.

Október 1., kedd 10 óra : Kibővített Betűbölcsi az anyatej világnapja alkalmából a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a városi könyvtár szervezésében.

Október 2., szerda 17 óra Bizalom a Waldorf-iskolában: A gyermekek jövőjének megalapozása
Előadó: Kökéndy Ákos, a Waldorf Pedagógiai Intézet vezetője. A Tiszta Forrás Waldorf
Általános Iskola, Gimnázium, AMI és Óvoda eseménye.

Október 3., csütörtök 17 óra: A Móra-emlékév jegyében megjelent „Halljátok-e, öreg tanáraim…” Portrévázlatok Móra István és Móra Ferenc tanárairól című könyv bemutatója a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében.

Október 4., 11., 18., 25., péntekenként 10 óra
Kerekítő mondókázó Varga-Ujvári Borbála foglalkozásvezetővel. /A program részvételi díjhoz kötött./

Október 5., szombat 8.30–12 óra
8.30-tól kézműves-foglalkozás a GyermekBirodalomban
9 óra – A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a városi könyvtár által kiírt Móra illusztrációs pályázat eredményhirdetése és az Év Olvasója Díjak átadása. Közreműködik Vas László.
11 óra – A Léghajó Meseszínház bemutatja A világgá ment erdő című mesejátékát.

Október 7–11., hétfő–péntek: Óvodások hete az állatvédelmi témahét jegyében. Várjuk óvodai csoportok előzetes jelentkezését!

Október 7., hétfő 9 és 10 óra: Az Argos Állatvédelmi Egyesület előadása a felelős állattartásról általános iskolások számára.

Október 8., kedd 17 óra: A Félegyházáról indultak… helytörténeti beszélgetéssorozat vendége dr. Szeri István, a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet főtanácsosa, tudományos főmunkatársa,
a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának oktatója, címzetes egyetemi docense. Beszélgetőpartnere dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja.

Október 9., szerda 17.30: Van kiút! „Stand up comedy” egy kis autoimmun drámával. Előadó: Terbe Ármin holisztikus testnevelő–edző, egészség- és autoimmun mentor, könyvszerző. A program a POZITÍV TÉR – életmód és siker közösség című előadás-sorozat keretében valósul meg, melynek házigazdája Wolnerné Vidéki Szilvia életviteli fejlesztő/coach.
/Az esemény 1500 Ft/fő belépődíjhoz kötött, melyet előzetesen október 1-től vásárolhatnak meg a
könyvtárban./

Október 10., 17., 24., 31., csütörtökönként 9 óra: Szenior örömtánc Kocsisné Móczár Julianna oktatóval
/A program részvételi díjhoz kötött./

Október 10., csütörtök 16.30: A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság által meghirdetett állatvédelmi témahéthez kapcsolódó rajzpályázat díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitója.

Október 15., kedd 10 óra: Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja
Vendég: Soós-Gondi Katalin személyi edző. Téma: „Ne diétázz, életmódot válts!”

Október 15., kedd 16.30: Könyvek Klubja olvasókör. Vezeti: dr. Szabó Imre filozófus. A téma: Vercors A tenger csendje című elbeszélése. Az olvasmány igényelhető a könyvtár regisztrációs pultjában.

Október 17., csütörtök 17 óra: Fekete Zsolt festőművész kiállítása a magyar festészet napja alkalmából. A tárlatot megnyitja Rosta Ferenc alpolgármester.

Október 19., szombat délelőtt, Petőfi tér
Kiadványok vására az Őszi Virágünnepen. Keresse a könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület sátrait.

Október 24., csütörtök 17 óra: A földrajzi szabadegyetem vendége Szőllősy László és Szőllősyné Pálfi Melinda, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium földrajztanárai. Előadásuk címe: Amikor 2500=25000-rel. Norvégia

Október 29., kedd 10 óra: Betűbölcsi, a városi Könyvtár baba-mama klubja
Vendég: Kissné Molnár Ágnes gyógypedagógus–logopédus. Téma: KiMondóka – ismerjük meg a beszédügyesítő baba-mama csoportot

Október 29., kedd 14.30, Felsőtemető
Temetőkerti séta Móra tanárainak sírjaihoz a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében.

Október 29., kedd 17 óra: Lemez Klub. A klub házigazdája Dulity Kálmán, a Kiskunfélegyházi Hanglemez-Galéria tulajdonosa.

Október 30., szerda 17 óra: Így lettem… Hétköznapi beszélgetések nem hétköznapi emberekkel. A beszélgetést vezeti: Szemerédi Kornél. Vendég: Langerné Victor Katalin felzárkózási szakértő, korábbi társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, köztársaság elnöki tanácsadó, igazgató.

Október 31., csütörtök 15–19 óra: Rémisztően jó szünidei programok a könyvtárban. Halloweenparti a GyermekBirodalomban.

Októbertől megkezdődik a karácsonyi játék- és könyvadománygyűjtést a Családok Átmeneti
Otthona gyermekei részére.

Kövesse friss híreinket a facebookon is!