A képviselők ebben a felállásban most utoljára ültek össze, hogy megvitassák a várost érintő fontosabb döntéseket. Kilenc napirendi pontban határoztak a városatyák. Többek között létszámfejlesztésről, a SOMOGYI-SEGEC Kft-vel a 4. számú házi gyermekorvosi és iskolaorvosi körzet ellátására kötött feladatellátási szerződés módosításól és a MVM Cégcsoporttal fennálló Együttműködési Megállapodás közös megegyezéssel történő megszüntetéséről.

Az egyik kiemelt napirendi pont mindenképpen a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal létszámfejlesztése és Ügyrendjének módosítása volt. Az előterjesztésben leírtak alapján 3,5 fővel bővülne a létszám. A következőket írják ennek kapcsán: „Évek óta igény városunkban, hogy a fiatalok hatékonyabb bevonásával megvalósított közösségi élet, városi programok minél változatosabbá tegyék Kiskunfélegyháza arculatát. Elérendő cél, hogy a fiatalok minél jobban be tudjanak kapcsolódni a város életébe, ezáltal erősítve a városhoz való kötődést a „jövő zálogát” jelentő fiatalok helyben történő letelepedését célozva, segítve önszerveződésüket is. A fiatalok bevonása a saját jövőjüket érintő témákba egy rendkívül összetett feladat, nemcsak a fiatalok megszólítása nehéz a felgyorsult és változatos újgenerációs közösségi média felületeken, de a fiatalokat érdeklő témák megtalálása sem könnyű feladat manapság.” Ennek értelmében 2,5 fő fog foglalkozni a kifejezetten a fiataloknak szervezett programokkal, eseményekkel mint kultúra, mint sport terén.

Továbbá 1 fő technikai személy felvételéről is döntést hoztak, aki a polgármesteri hivatal és a városhoz tartozó intézmények kisebb karbantartási munkálatait fogja elvégezni.

Az új alkalmazottak már a októberben megkezdik a munkát.

Az ülés rendben lezajlott, aminek végén Csányi József polgármester megköszönte a képviselők munkáját és bejelentette az új testület alakuló ülését. A következő ciklusban egy személy esetében lesz csak változás Németi Hajnalka nem folytatja a képviselői munkát. Neki egy csokor virággal köszönte meg az elmúlt évek munkáját a városvezetés.

Kövesse friss híreinket a facebookon is!