Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a nyári szünet után megnövekedett forgalom várható az utakon. Iskolakezdéskor is fontos a közlekedésbiztonság, melyben nagy szerepet vállal a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Polgárőrség is. Fekete-Setény Tamara, a Kiskunfélegyházi Balesetmegelőzési Bizottság előadója elmondta, hogy a két szervezet ezzel a demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a gyermekek biztonságos közlekedését, és a vezetők jogkövető magatartását.

Ez azt jelenti, hogy városunkban több gyalogátkelőnél találkozhatunk egyenruhásokkal, akik segítik a gyermekek eljutását az iskolákba, de figyelik például a gyermekülés és a biztonsági övek használatát is. Kiemelte, hogy a gyermekek a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közúti közlekedésnek, így valamennyi korosztályhoz képest megkülönböztetett figyelmet igényelnek.

A gyermekek közlekedésük során is sokszor a kalandot, a játékot keresik. Figyelmüket teljesen elvonhatja egy-egy érdekesnek tartott tárgy vagy esemény, esetleg belemerülnek egy-egy zenébe. Ekkor azonban biztonságérzetük teljesen megszűnhet, a külvilágot kizárva pedig minden külső inger nélkül maradnak. Ezért ilyenkor minden sofőr számára a legfontosabb szabály: Vigyázat! Gyerekek!

Fekete-Setény Tamarát az augusztus végén megrendezett Közlekedésbiztonsági táborról is kérdeztük. Az előadó elmondta, hogy az idei táborban nem csak a közlekedésről és a kressz szabályokról hallhattak a három nap során, hanem az online csalásokról és a zaklatásokról is tanulhattak.

Hallgassa meg riportunkat a további információkért:

Kövesse friss híreinket a facebookon is!

Kép: Internet