Egy hét múlva becsöngetnek, ismét megtelnek az iskolák új és régi diákokkal. A kiskunfélegyházi intézményekben sincs ez másképp, már mindenhol megkezdődtek az előkészületek, hogy zökkenőmentesen indulhasson a tanév. Az iskolakezdés kapcsán Rokolya Csabával, a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium igazgatójával beszélgettünk.

Mint fogalmazott: A tanév elején mindig sok a teendő, előző héten lezajlottak a javítóvizsgák. Az iskola szeptember 1-től, nagyságrendileg 670 diákot fogad majd tantermeibe, a gólyatábor pedig a napokban zajlik. Az új osztályok három nap alatt kovácsolódhatnak össze kicsit jobban, és megismerhetik a várost, az osztályfőnököket, valamint az intézményt is.

Rokolya Csaba kiemelte, hogy a nyár folyamán több karbantartás is megvalósult, de új nyelvi tantermeket is alakítottak ki, modern berendezéssel és korszerű eszközökkel. Hozzátette továbbá, hogy minden osztály maximális létszámmal indul, egyedül a német gépész osztály kezd alacsonyabb létszámmal.

Az intézményvezetőt az iskolai mobiltelefon korlátozásáról is kérdeztük, a megjelent kormányrendelet szerint szeptembertől a telekommunikációs eszközöket nap elején le kell adni a tanulóknak. Rokolya Csaba elmondta, hogy számukra némi fejtörést okoz ez a feladat, hiszen több órán is a nyelvtanulást segítő alkalmazásokat használnak, de az informatikus órákon is hasznos, ha a diákok gyakorlatiasan láthatják át például az asztali és mobilalkalmazások fejlesztését.

Hangsúlyozta, hogy mindenképpen találnak egy olyan megoldást, ami kivitelezhető és a jogszabályi előírásoknak is megfelel.

Kövesse friss híreinket a facebookon is!

Bővebb információkért hallgassa meg riportunkat Rokolya Csabával: