Már hagyománynak mondható a kapcsolat a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceum és a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium között. Augusztus 19-től 23-ig 21 diák és 9 tanár tett látogatást Félegyházán, ez idő alatt színes programokon vettek részt.

Szabó Péterné, a Kossuth iskola igazgatónője elmondta, hogy a Határtalanul pályázat támogatásával indult a kapcsolat a gyergyószentmiklósi iskolával. Az elmúlt években viszont már a Kossuth iskola alapítványa pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatására, mely a külhoni magyarok és a magyarországi iskolák közötti kapcsolattartás elmélyítésére vonatkozik. Különösen örömteli a Fogarasy Liceumból érkezők látogatásának mostani időzítése, hiszen részesei lehettek a Félegyházi Napok rendezvénysorozatának is. Érdekesség, hogy a rendezvény záróprogramja a szintén gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar koncertje volt.

Siklódi Piroska, a gyergyói Fogarasy Mihály Műszaki Liceum igazgatónője kifejtette, hogy számukra is nagy jelentőséggel bír az intézmények közötti kapcsolat. Kiemelte, hogy ez nem csupán az iskolai, de az emberi kötelék szintjén is nagyon fontos számukra.

A Határtalanul pályázat középiskolákra vonatkozó lehetőségének megszűnése óta a félegyházi Kossuth iskolával maradt csak meg a kölcsönös kapcsolatuk. Ezt nagyra értékelik, és szeretnék megőrizni a továbbiakban is. Elmondta, hogy mindig nagy szeretettel fogadják a helyi iskola képviselőit Gyergyószentmiklóson, és ők is nagy örömmel látogatnak el városunkba. Az élménydús szabadidős programokon túl az ide látogató diákok és tanáraik nagyon sokat tanulnak, és sok ötletet merítenek az intézményben látott szakképzésből.

Hallgassa meg Szabó Péterné és Siklódi Piroska gondolatait:

Kövesse friss híreinket a facebookon is!