A gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceum 21 diákját és 9 tanárát látják vendégül Kiskunfélegyházán, a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban augusztus 19-23-ig. 

Szabó Péterné, a Kossuth iskola igazgatója elmondta, hogy a kapcsolat a gyergyószentmiklósi iskolával több évre tekint vissza. Először a Határtalanul pályázat keretében vették fel a kapcsolatot az intézménnyel, akkor még a pályázat lehetőséget adott a középiskolák számára is. Ma már a támogatás csak az általános iskolák számára igényelhető. Azonban, a Kossuth iskola és a Fogarasy Líceum között gyümölcsöző kapcsolat alakult ki, ennek megtartása érdekében a Kossuth iskola alapítványának, egyéb pályázati lehetőségekből, és a tantestület munkájának köszönhetően idén is vendégül látják a gyergyószentmiklósi barátaikat.  

Augusztus 19-én érkeznek a kollégiumba, majd 20-án a félegyházi ünnepségsorozaton vesznek részt. A látogatók között vannak vallásturizmus képzésben részt vevő tanulók is, akiknek az ünnepi szentmisén való részvétel szakmailag is fontos.  Emellett Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója a városháza tornyából megmutatja városunkat a vendégeknek. Tervezik továbbá, hogy kilátogatnak a Templomhalomhoz is, amely a történelmi jelentősége mellett íjászkodásra is lehetőséget ad. A vendégek kérésére pedig délutánonként strandlátogatásokra kerül sor.

Esténként közös vacsora mellett kötetlen baráti beszélgetés segít még inkább elmélyíteni a kapcsolatot a két intézmény között – mondta el Szabó Péterné igazgatónő:

Kövesse friss híreinket a facebookon is!