Reptérnapot szerveznek Kiskunfélegyházán augusztus 17-én. A II. Nyílt Kapus reptérnapon számos ingyenes program várja az érdeklődőket, melynek során megismerhetik a reptéri életet és az Ultrakönnyű repülők szakágát. – tudtuk meg Kujundzic Róbert szervezőtől.

Kujundzic Róbert kérdésünkre elmondta, hogy szombaton a reptéri életet szeretnék bemutatni az érdeklődőknek, de megismerhetik az Ultrakönnyű repülők kategóriájának szakágait is. A bemutatók reggel 8 órakor kezdődnek. A köztes szünetekben pilótákkal is lehet beszélgetni, a repülés gyakorlati és elméleti részéről. A szervező kiemelte, hogy hamarosan pilótaoktatásra is lehet számítani a városban, várhatóan ősztől. Hozzátette, hogy Magyari Béla is ezen a reptéren kezdte a pályafutását, ez pedig motiválhatja az érdeklődő fiatalokat, akár a továbbtanulás irányába is.

Szó lesz továbbá az időjárás fontosságáról a repülés során, beszélnek a navigációról, a versenyekről és a járművek tulajdonságairól is.

Kujundzic Róbert hangsúlyozta, hogy a gépek simogatása és megtekintése is lehetséges pilóta jelenlétében. Felhívta a figyelmet arra , hogy a kijelölt biztonsági szalagot ne lépje át sneki, ezek ugyanis a látogatók biztonságát szolgálják!

Hallgassa meg riportunkat Kujundzic Róberttel, melyből további hasznos információkat szerezhet:

További információ a pilótaoktatással kapcsolatban: Q-Yo-fly facebook oldalon, vagy a 0670/423-2588

Kövesse friss híreinket a facebookon is!