Az eljegyzési örömök után a már jegyes pár egy új, izgalmakkal teli feladattal kell hogy szembenézzen. Ez pedig nem más, mint az esküvő megszervezése. Utána jártunk, hogy 2024-ben mennyibe kerül a nagy nap. Segítségünkre Vígh – Doroghy Zsuzsanna, a Simply Perfect Event & Wedding vezetője volt, aki több szempontból adott válaszokat kérdéseinkre.

Nem akarom elrettenteni a párokat, de azzal lehet számolni, hogy alaphangon 5-6 millió Ft körüli egy esküvő – fogalmazott az esküvőszervező. Kiemelte, hogy az eseményre több szolgáltatót is fel kell keresni, amelyek minden esküvőnél fixek, például a fotós, az anyakönyvvezető, az esküvői csokor, az esküvői ruhák és a zenekar. A helyszín és az étel-ital költsége már létszámfüggő.

Hozátette, hogy mindenki más igényekkel rendelkezik, tehát a végösszeg ezek alapján változik. Akár pár százezer forintból is kivitelezhető egy esküvő, de ha valaki ennél többre vágyik, akkor annak már mélyebben a zsebébe kell nyúlnia.

A pároknak sokszor nagy segítséget nyújthat egy esküvőszervező felfogadása, azonban nem mindig biztosak abban, megéri-e ez a kiadás. Zsuzsanna úgy fogalmazott: Lehet, pont ezzel a plusz egy költséggel spórolhatnak sokat a jegyesek.

Egy esküvőszervező feladata ugyanis, hogy a párról levegye a szervezés terhét, ugyanakkor folyamatos konzultációk során biztosítja azt, hogy minden sikeres legyen. Továbbá a pár ízlésvilágához igazodva keres árban megfelelő tételeket, de ott van akkor is, ha a nagy napon bármi kérdés merülne fel.

A nyári esküvők lassan a végéhez közelednek, és hamarosan indul az őszi szezon – ami mondhatni ezévben talán a legnépszerűbb a jegyesek választása alapján.

Hallgassa meg riportunkat Vígh – Doroghy Zsuzsannával, akitől további hasznos és fontos tippeket, tanácsokat tudhat meg:  

Képek: Simply Perfect Event & Wedding

Kövesse friss híreinket a facebookon is!