Augusztus 9-e és 11-e között lesz idén a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés Bugacon. A programfüzet ez alkalommal is csordultig van, a kilátogatók tehát most is válogathatnak. Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényének részleteiről Szabó Lászlót, a település polgármesterét kérdeztük , aki elmondta: több mint 27 nemzetállam képviselőit, delegációit várják az eseményre. Kiemelte továbbá, hogy újdonságok is megjelennek idén a kínálatba. Megelevenedik például egy nomád esküvő, de egy, a keleti bazárokat idéző hatalmas várfal is épült.

A településvezető beszélt arról is, hogy a helyiek hogyan élik meg a pezsgést a rendezvény napjaiban. A bugaciak vendégszeretőek, évtizedek óta érdekeltek vagyunk a turizmusban, mindenki büszke arra, hogy nálunk valósulhat meg ez az óriási program. – fogalmazott. Megtudtuk, hogy az önkormányzat mellett több helyi önkéntes is részt vesz az ünnepség lebonyolításban, a parkoltatás igényli a legtöbb segítséget.

A három nap alatt egyébként minden rendezvény ingyenesen látogatható, egyedül a parkolásért kell fizetni, ami egységesen 1000 Ft.

Hallgassa meg riportunkat Szabó Lászlóval, melyben többek között megtudhatja a hagyományőrző rendezvény további részleteit:

Szabó László

A részletes programok ide kattintva érhetők el!

Kövesse friss híreinket a facebookon is!