Országos fodrászversenynek adott otthont a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium október 19-én, szombaton. Az intézmény harmincadik alkalommal szervezte meg a versenyt, ahol az ország legjobb fodrásztanulói mérhették össze tudásukat, szakmai jártasságukat, ügyességüket. Az idei versenyen az országból tizenöt intézmény hetven fodrásztanulója indult a megmérettetésen.

Hat kategóriában indulhattak a tanulók – mondta el Nagyné Patkó Anikó szakoktató, a rendezvény egyik szervezője-, a marcell vízhullám volt a kezdő kategória, amivel a legfiatalabb tanulók versenyezhettek. Férfi hajvágásból és divatfonás kategóriából kétfélét versenyt is indítottak. Az 50-60-as éveket idézte meg a rockabilly kategória, és természetesen a versenyszámok között szerepelt a romantikus menyasszonyi konty, ami elmaradhatatlan színfoltja a fodrászversenyeknek. Idén újra professzionális szakmai zsűri bírálta el az elkészült alkotásokat, és rangsorolta az ország kiemelkedő fodrásztanulóit. Az ország egész területéről voltak fodrásztanulók a versenyen, így képviseltette magát a debreceni, a dunaújvárosi, az érdi, az esztergomi, a gyulai, a Heves Vármegyei, a hódmezővásárhelyi, kecskeméti, a Nógrád Vármegyei, a nyíregyházi, a szegedi és a kiskunhalasi szakképzési centrum is.  

Eredmények:

Marcell vízhullám I. korcsoport

Az első helyen Borbély Ildikó végzett, aki a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja. 2. lett Mihály Viktória Ágnes Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikumból, 3. helyen végzett Krupa-Tóth Szimonetta, 4. lett Szabó Hédi, 5. helyezést ért el Oláh Dorina Amarilla, mindhárman aKSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói.

Marcell vízhullám II. korcsoport

Első helyezést ért el Deli Veronika KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum tanulója, Szakképző Iskola és Kollégium, második lett az esztergomi Varga Hanna, a Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum diákja, Kasza Deniza végzett a 3. helyen lett, 4. helyezést ért el Géró Anikó, ötödik helyen Halász Petra végzett, tanulói, ők szintén a félegyházi Kossuth iskola tanulói.

Hajfonás élő modellen fénykép alapján

Első helyen végzett a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum diákja, Ajzelt Szilvia, második lett Erdős-Sütő Márta, a Debreceni SZC Kreatív Technikum tanulója, a 3. helyen a Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja, Tóth Tamara Mária végzett, negyedik helyet Gyüre Ivett Eszter szerezte meg, 5. helyen végzett Varró Dóra Lili, mindketten a Nógrád Vármegyei SZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola képviseletében versenyeztek.

Fonás alkalmi frizura babafejen

1. lett Monoki Dóra, 2. helyen végzett Hartman Dóra mindketten a Gyulai SZC Dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, harmadikként végzett Andula Zsanett a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum diákja, 4. helyezett a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum tanulója, Sóki Beáta lett, 5. helyet szerezte meg Horváth Rebeka a Gyulai SZC Dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium fodrásztanulója.

Férfi divat hajvágás és szárítás élő modellen

Első helyezett lett Tóth Zsolt a Gyulai Szakképzési Centrum, Harrucken János Technikum, Kollégium, Szakképző Iskola képviseletében, második helyen végzett, 2. lett Rézműves István Heves Vármegyei SZC József Attila Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, 3. lett Szabó Roland Dávid Debreceni SZC Kreatív Technikum diákja, negyedik helyen végzett Horváth Zsolt, ötödik pedig Tóth Levente lett, mindketten a Nyíregyházi SZC, Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium tanulói.

Rockabilly (50-60-as évek) frizurájának megidézése élő modellen

1. helyezett lett, Andula Zsanett a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum diákja, második helyen végzett Mihály Gusztáv Balázs a Nógrád Vármegyei SZC, Szondi György Technikum és Szakképző Iskola tanulója, 3. lett Kovács Antónia Esztergomi SZC, Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola diákja, negyedik helyen végzett Bács Luca a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, ötödik helyen az Érdi SZC Kiskunlacházi Technikum és Szakképző Iskola diákja, Gonda Gréta Zsófia végzett.

Romantikus menyasszonyi konty készítése élő modellen vagy babafejen

Első helyet Fakan Bettina, a Kecskeméti SZC. Gáspár András Technikum tanulója szerezte meg, második helyen végzett Szunyogh Barbara a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola, Meszlényi Tamásné tanulója, harmadik lett Pál Dóra a Nógrád Vármegyei SZC, Szondi György Technikum és Szakképző Iskola képviseletében, negyedik helyen végzett Halász Petra, ötödik pedig Józsa Anett Adrienn lett, mindketten a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai.

A Kossuth iskola legjobb tanulója, aki a Vándorkupát kapta: Halász Petra.