Szeptember 3-án egy sajtótájékoztató keretében jelentették be a 25. Kiskunfélegyházi Libafesztivált. Idén nagyobb helyszínnel és több programmal várják az érdeklődőket, többek között az elmaradhatatlan főzőversennyel, kulturális programokkal és nagykoncertekkel szeptember 13-án és 14-én.

A sajtótájékoztató egy kedvcsináló videóval vettek kezdetét, ahol bemutatták a fesztivál előzményeit és, hogy milyen hagyományokra is épül a rendezvény.

Csányi József polgármester ismertetőjében felhívta a figyelmet, hogy milyen fontos hagyománya ez a városnak és hogy örül, hogy évről évre megtudják rendezni. Kiemelte, hogy több testvérvárosból is érkeznek vendég a fesztivál idején, többek között Erdélyből is.

Dr. Horváth Sándor, az Integrál Kft elnök-vezérigazgatója a Libafesztivál támogatásáról és fontosságáról beszélt és arról, hogy az ágazatban igen fontos helyen szerep a cég, hiszen a világ több pontjára importálja a vízi szárnyasokból készült termékeket.

Vajda Tamás beszámolt az idei év szakmai konferenciájának témáiról és arról, hogy hogyan is indult a mára már jelnetősnek tekinthető tanácskozás. A kezdetekben ugyanis csak néhányan vettek részt és kevésbé volt szervezett ezzel szemben idén is már száznál is több résztvevőre számítanak neves előadókkal.

Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője egy kis füzetet osztott szét tájékoztatója elején amelyben az elmúlt huszonöt fesztivál plakátjait és ismertetőit fedezhetjük fel. Kiemelte, hogy nem csak a város életében, de a térség életében is fontos eseményről van szó és reméli, hogy hosszú évekig még jelen lesz a rendezvény.

Végül Kovács- Csonka Szilvia, a főszervező Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónője beszélt arról, hogy pontosan milyen programok is várják az idei résztvevőket. Kiemelte, hogy idén megnő a fesztivál területe és hogy ekkora helyen még nem szervezték meg a Libafesztivált. A nagyszínpad az elmúlt évekhez képest a béke téren fog helyet foglalni, a főzőverseny a Petőfi Sándor Városi Könyvtár parkolójában a Kossuth utcán pedig a kézműves vásár lesz. Hozzá tette, hogy az egytornyú és a kéttornyú templom között végig találkozhatunk érdekességekkel. Az esemény végén az újságírói kérdésekere került sor, amelyekre válaszolva kiderült, hogy lesz lehetősége a messzebb érkezőknek szállást találniuk és, hogy több okból is nem a Márton naphoz kapcsolódik a fesztivál időpontja.

Kövesse friss híreinket a facebookon is!