A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium is javában készül a következő tanévre. Az intézményben zajló munkálatokról Rózsa Pál igazgatóval beszélgettünk.

Az intézményvezető elmondta, hogy számukra nem állt meg az élet a júniusi évzárást követően, hiszen a tangazdaságban ugyanúgy el kell végezni a feladatokat. Ezeken a gyakorlatokon a diákok oktatóik segítségével végezték el például a lovak mozgatását, vagy éppen a húsüzemi teendőket.

Hozzátette, hogy a következő tanévben is teljes létszámmal indultak osztályok, minden szakmában, és több, ingyenes felnőttképzés is elérhető. A intézmény tangazdaságában ágazati képzőközpont működik, így a szak- és technikusi képzésben tanulókkal munkaszerződés köthető, melynek része a 100.000 Ft-os ösztöndíj is.

A tanév legfontosabb feladata a bemutatóüzem pályázaton nyert összegből fejleszteni az eszközellátottságot, valamint bemutatók szervezése környékbeli vállalkozóknak és vállalkozásoknak. Rengeteg új és modern dolog segíti majd az oktatást, kiemelve párat: lovaglás szimulátor, a sertéstelep korszerűsítése, rakodógép és talajművelő eszközök beszerzése és gyümölcslégyártó gépsor.  

Az igazgató kitért arra is, hogy a már hagyományos MEZGÉ piknik szervezése is zajlik, mely idén szeptember 28-án valósul meg.

Rózsa Pált, az iskolai mobiltelefon korlátozásról is kérdeztük. Ennek kapcsán elmondta, hogy intézményükben eddig is hasonló rendszer volt életben, az elméleti és gyakorlati órákon egyaránt. Úgy gondolja számukra nem fog nehézséget okozni a törvény betartása, azonban a kivitelezésen még dolgoznak.

Kövesse friss híreinket a facebookon is!

A részletekért hallgassa meg riportunkat az iskola vezetőjével: