A hétvégén ismét megrendezik a hagyományos Kiskunfélegyházi halászléfőző fesztivált, amely évről évre egyre több látogatót vonz, idén pedig különösen nagy érdeklődés övezte az eseményt. A város szívében, a Kőfaragók terén összegyűlő résztvevők számára a halászléfőzés nem csupán kulináris élvezetet, hanem közösségi összetartozást is jelent.

A fesztivál fő attrakciója, mint mindig, a halászléfőző verseny , ahol a környékbeli csapatok mérhetik össze főzőtudományukat. A versenyzők között nemcsak helyi családok és baráti társaságok, hanem hivatásos szakácsok is képviseltetik magukat, ami garantálja a magas színvonalat és a változatos ízvilágot. A halászlé mellett természetesen egyéb halételek is terítékre kerültek.

A rendezvény során nemcsak a gasztronómia szerelmesei találhatják meg a számukra kedves programokat. Különböző kulturális és szórakoztató események is színesítik a programot, többek között néptáncbemutatók, valamint élő zenei előadások is várják a látogatókat.

A rendezvény csúcspontja a késő délután kihirdetett eredményhirdetés lesz, ahol a zsűri értékeli a versenyzők által készített halászleveket.

Az esemény nemcsak a halászlé, hanem a kiskunfélegyházi közösség és hagyományok ünnepe is.

A további részletekért halgassa meg Balla László főszervezővel készült beszélgetésünket:

Kövesse friss híreinket a facebookon is!