Az előttünk álló hosszú hétvégén és az ünnepen várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat. 

A fővárosi tűzijáték után vonattal hazatérők kényelmesebb eljutására is gondolt a társaság. Az elővárosi esti vonatok hosszabb szerelvényekkel, két vagy három FLIRT motorvonat-egységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indulnak a budapesti pályaudvarokról. A MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak a közlekedési rendről, használják a tervezésnél az emma.mav.hu oldalt. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat. Érdemes az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban megtenni, ahol már a Volánbusz járataira is megválthatók a helyközi menetjegyek és helyjegyek.

A nemzeti ünnep környékén a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul. Augusztus 18-án vasárnap munkaszüneti napon, 19-én hétfőn szabadnapon, 20-án kedden munkaszüneti napon és a hét első munkanapját megelőző napon (nemzeti ünnepen), 21-én szerdán nyári tanítási szünetes munkanapon, a hét első munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok. Egyes településeken a helyijáratok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. Az ünnepi rendezvények miatt forgalmi változásokra, terelésekre is számítani lehet.

A pénztárak augusztus 19-én szombati, 20-án munkaszüneti napi (ünnepnapi) nyitvatartási rend szerint üzemelnek.

Kövesse friss híreinket a facebookon is!