Már csak egy hónap és vége a nyáriszünetnek, becsöngetnek. Mint minden évben, most sem maradhat el az iskolára való felkészülés és ezzel együtt a tanszervásárlás sem. Ennek apropóján beszélgettünk Bari Tündével, a Patyi Papír, Írószer, Nyomtatvány üzletvezetőjével, aki többek között azt is elárulta hogyan alakulnak az árak idén.

A kisebbek június, július környékén szerzik be a tanszereket, míg a nagyobbak augusztusra hagyják ezt a feladatot. Gyakori az is, hogy több gyermeknél havi leosztásban vásárolnak a szülők – fogalmazott. Az intézményekben egyébként beszerezhető egy tanszerlista is, amin minden szükséges kellék megtalálható, megelőzve ezzel a füzetek és írószerek közötti kóborlást. Tünde elmondta, hogy üzletükben lefűzött mappa sora várja azokat, akik nem rendelkeznek ilyennel. A mappa pedig tartalmazza az összes kiskunfélegyházi és kistérségi általános és középiskolák listáival.

Mit tartalmaz a lista?

Megtudtuk, hogy a kisiskolásoknak sokkal több tételt kell megvásárolni, a tanszerektől függetlenül is. Gondolunk itt iskolatáskára, tolltartóra, rajz és technika csomagra. A felsősöknél már inkább a füzetek és a tollak a legfontosabbak. A középiskolások kevesebb, de vastagabb és strapabíróbb, nagyalakú füzeteket vásárolnak, kiegészítve hibajavítóval, szövegkiemelőkkel és esetleg számológéppel.

Sok szülőnek megterhelő lehet a válogatás a listáról – mondta Tünde – nekik is próbálunk segíteni, akárcsak azon anyukáknak és apukáknak, akik még nem rázódtak bele az iskolarendszerbe. A meglévő listák szerint, több árkategóriájú, márkájú és mintájú terméket kínálnak, de megtudtuk azt is, hogy igény szerint összeválogatják és ha kell, ki is szállítják a tételeket Kiskunfélegyházán belül, díjmentesen.

Mennyi az annyi?  

A tavalyi árak nem emelkedtek nagy mértékben, stagnálás figyelhető meg – részletezte az üzletvezető. Természetesen valamennyit növekedtek azért, de olyan nagy ugrás nem történt, mint a korábbi években, amikor néhány tétel ára a duplájára is emelkedett. Ha egy első osztályost nézünk, átlagosan 20.000 Ft-al kell számolni, olyan minőségi termékekkel amik tartósak és nem esnek szét akár pár használat után. Ez az ár nem tartalmazza például azon gerincbarát táskákat, melyek idén 30-35.000 Ft körül mozognak, vagy a tolltartót, ami mérettől függően változó áron beszerezhető. De nagyon sok apró kellék is elkellhet többek között textíliák, vagy a füzetborítók és címkék.  

Tünde megosztotta velünk, hogy az üzletük idén ünnepli fennállásának 20. évét. Elmondta, hogy gyakorta vannak visszajáró vásárlók, olyan családok is, ahol a gyermeket szinte látták felnőni, segítve Őket az iskolakezdés előtti nagy vásárlásnál. Kiemelte, hogy vállalkozásuk minőségi termékekkel és segítőkészen áll a betérők rendelkezésére, míg a nagyobb cégek lehet olcsóbban kínálják a termékeket, de segítséget nem tudnak biztosítani, sem választ adni a felmerülő kérdésekre.

A Patyi Papír, Írószer, Nyomtatvány szeretettel várja a vásárlókat, színes kínálattal és készséggel. Itt nem mehetünk el amellett, hogy az üzletben minden megtalálható ami az iskolakezdésre kell. Továbbá szeretnénk kiemelni, hogy az üzletben -15% kedvezmény érhető el a tanszerekre és az iskolatáskákra.

Hallgassa meg riportunkat Bari Tündével itt:

Kövesse friss híreinket a facebookon is!