Sikeres volt a 2023-2024-es tanév a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskolában, melyre az iskola igazgatója és a nevelőtestület is nagyon büszke. Persze, mint minden intézményben, náluk is voltak nehézségek, küzdelmek a tanév folyamán, de az összetartó nevelőtestület minden esetben meg tudta oldani ezeket a feladatokat – mondta el Gyenes Attila, az iskola igazgatója.

A szülőkkel való együttműködés az intézményben igen hatékony volt, nagyon jól lehetett velük együtt dolgozni. A tanulók pedig szép eredményekkel öregbítették az iskola hírnevét. Sok versenyen indultak, a rajzversenytől, a sportversenyen át a műveltségi versenyekig, és jelentős eredményeket értek el a dózsás diákok. A kimagasló versenyeredményekhez természetesen kell a pedagógusok felkészítő szakszerű munkája, de kell mellé a szülők támogató segítsége is. A diákok közül többen olyan sportegyesületekbe is járnak, mely még hozzáadja azt az értéket, amivel a gyerekek ilyen sikeresek tudnak lenni.

A tanévet összegezve elmondható, hogy sikeres volt, hiszen 4,55-ös tanulmányi átlaggal zárták az évet, amely nagyon kimagasló eredmény általános iskolai viszonylatban. Gyenes Attila kifejtette azt is, hogy az iskola tanulóinál érték a tudás, amit a pedagógusok minden tantárgy vonatkozásában erősítenek a diákokban.

Természetesen a Dózsa iskolában is vannak olyan tanulók, akik felzárkóztatásra, fejlesztésre szorulnak, melynek szakmai és tárgyi hátterét az előző két évben megerősítették az intézményben. A szakmai szakértői vélemény által javasolt fejlesztéseket mindenkor igyekeznek megvalósítani, melynek eredményeként már több diáknál a felülvizsgálat bizonyította, hogy további külön fejlesztésre nincs szükség, tehát az eddigi munkájuk elérte a célját – fogalmazott Gyenes Attila, a Dózsa György Általános Iskola igazgatója.

Hallgassa meg riportunkat:

Gyenes Attila

Kövesse friss híreinket a facebookon is!