Ma este 8-kor kiderül, hogy a mintegy 121 ezer felvételizőből ki jutott be egyetemre, főiskolára. A népszerű szakokon, egyetemeken idén is nagy a verseny, ehhez képest vannak olyan képzések, amelyeket egy valaki, vagy senki sem jelölt meg az első helyen. A helyzetet árnyalja, hogy idén megváltozott a pontszámítás, és az új rendszer finoman szólva is döcögősen debütálírja az Eduline.

Mivel a ponthatárokat a kapacitásszám, a jelentkezők száma és a pontszáma is erősen befolyásolja, így nehéz előre pontosan megjósolni, hogy csökkennek, növekednek vagy éppenséggel stagnálnak-e az idei ponthatárok. Feltehetően azokon a szakokon, egyetemeken, ahova a legtöbben jelentkeztek, most is nagy lesz a verseny.

A most felvételiző diákok közül mintegy 17 ezren az ELTE valamely szakját jelölték meg elsőként. A második helyen a Debreceni Egyetem áll az összesítésben, ahová közel tízezren adták be jelentkezésüket, a harmadik pedig a Szegedi Tudományegyetem lett, ahová 8395 jelentkezés érkezett, derül ki az Eduline összeállításából. Nem meglepő, hogy itt a legmagasabb a jelentkezők száma, hiszen ezek számítanak a legnagyobb egyetemeknek, itt hirdetik meg a legtöbb helyet.

A térségünkben élő diákok is izgatottan várják az eredményeket. Ahogy az ország több pontján, Kecskeméten is lesz Pont Ott Parti, a Neumann János Egyetem és a Hírös Agóra szervezésében. A rendezvény házigazdái Kincses Szabi és Regán Lili Dj páros lesznek. A diákokat már 17 órától várják

Az idei ponthatárok alakulását az Eduline oldalán élőben lehet követni.

Kövesse friss híreinket a facebookon is!

Kép: Internet