Július 19-én és 20-án több program várta az érdeklődőket Kiskunfélegyházán, Móra Ferenc születésének 145. évfordulója alkalmából. A Móra-zsúr nevet viselő rendezvények pénteken kezdődtek, koszorúzási ünnepséggel, kiállításmegnyitóval és Móra-kvízzel.

Szombaton a Petőfi- és Béke-téren folytatódtak a programok, ahol időutazás fogadta a látogatókat. A délelőtti program során az érdeklődők személyesen találkozhattak híres és szinte elfeledett történelmi alakokkal, akik életükről és gondolataikról meséltek. Az esemény hatalmas érdeklődést váltott ki. A látogatók egy menetlevelet is kaptak, amelyen kérdéseket kellett megválaszolniuk. A helyes válaszokat úgy tudták megadni, hogy minden szereplőhöz odamentek és meghallgatták történetüket. Azok, akik sikeresen válaszoltak, a kiskunfélegyházi Kovács Cukrászda étcsokoládés-málnás csokoládétallérját kapták ajándékba.

Délután a Móra Ferenc Emlékházba várták a félegyháziakat, ahol Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Gál Péter Attila, a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium 8. osztályos diákja adta elő Pákolitz István: Móra Ferenc című versét.  A nap folyamán a kicsik és nagyok mesejátékot is hallhattak, és felolvasás is volt, de kézműves foglalkozáson is részt vehettek a látogatók.  Az ünnepség alkalmával az emlékház falán elhelyezték koszorúikat a jelenlévők, tisztelegve Móra Ferenc emléke előtt. Az emlékház mindenki számára nyitott volt, a Kiskun Múzeum munkatársai tárlatvezetéseket szerveztek, amelyek során a látogatók mélyebb betekintést nyerhettek Móra Ferenc életébe és munkásságába

Képek: Móra Ferenc Művelődési Központ

Kövesse friss híreinket a facebookon is!