Az elmúlt hét során Bács-Kiskun vármegyében több jelentős esemény történt:

A rendőrség 2914 gyorshajtót regisztrált, a legsúlyosabb esetek Kerekegyházán és Bátmonostoron történtek, ahol az autósok 100 km/h felett haladtak. Emellett 48 közlekedési baleset történt, és 29 ittas vezetőt igazoltattak Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskun vármegyéből

Július 11-én kisebb földrengést észleltek Bács-Kiskun vármegye közelében, amely azonban nem okozott jelentős károkat.

Több tűzeset is történt a vármegyében. Szabadszálláson egy szalmabála raktár gyulladt ki, és egy nagy méretű trágyarakás is lángra kapott.

A térségben rendkívül magas hőmérsékleteket mértek, az értékek közeljártak a 40° fokhoz emaitt harmadfokú hőségriasztás van érvényben. 

A rendőrség sikeres akcióban lecsapott kábítószer-kereskedőkre Lajosmizsén, ahol 9 embert vettek őrizetbe

Az elmúlt héten Kiskunfélegyházán több jelentős esemény történt:

Megújul a Horváth Zoltán utca első szakasza, melynek munkálatai már korábban elkezdődtek és folyamatosan zajlanak. Érdemese a környéken figyelmesen közlekedni a lezárások miatt

A Dózsa György Általános Iskola aulájában makettkiállítás nyílt, amely Márton Arnold atya alkotásait mutatja be, köztük hazai és külföldi templomokat.

Súlyos baleset történt Kiskunhalas és Kiskunmajsa között, ahol két autó ütközött frontálisan. A helyszínre több mentőhelikopter is érkezett, és a tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki egy utast az egyik járműből .

Két halálos baleset is történt a régióban, amelyből az egyik Kiskunmajsa közelében volt. Egy autóbusz és egy személykocsi ütközött egymásnak, míg egy másik autó fának csapódott .

A jelentősen meleg időjárásban figyelmesebben vezessünk, ilyenkor nagyobb eséllyel lehetnek rosszabbul az időjárás változásokra érzékenyebbek.

2024.07.08-12.

Barta Dávid , Doroghy Tünde