Kiskunmajsa önkormányzata a lehetőségei szerint minden megtesz a város közrendjéért és közbiztonságáért.

A városvezetés együttműködik a rendőrséggel, az intézményekkel és civil szervezetekkel, hogy az itt élők biztonságérzete javuljon. Patkós Zsolt polgármester elmondta, hogy Bartalos Tamás személyében közbiztonsági referens és egy segédfelügyelő áll munkába, akik folyamatosan ellenőrzik a közterületeket. A közbiztonsági referens minden olyan esetben értesíthető, ami a közrenddel, közbiztonsággal, köztisztasággal kapcsolatos észrevételt foglal magába. Erre a 06-70/507-9755-ös telefonszámon van lehetőség.

Bűncselekmény esetén viszont mindig a 112-es számot kell hívni. Vagyon elleni bűncselekmények esetén is feljelentést kell tenni a rendőrségen, mert csak ők jogosultak az intézkedésre.

Patkós Zsolt arról is beszámolt, hogy a lakossági kamerarendszerek beszerzését is támogatja az önkormányzat, amelyre hamarosan lehet pályázni. A belterületi ingatlan tulajdonosai részére az ingatlanon elhelyezésre kerülő kamerarendszer kiépítéséhez legfeljebb nettó 150 ezer forint összegű, vissza nem térítendő támogatást biztosít a város. Pályázni 2024. augusztus 1. és augusztus 30. között lehet.

Kövesse friss híreinket a facebookon is!