Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2498-an lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Annak a sofőrnek azonban, aki Kecskemét belterületén 50 helyett 122 km/h-val hajtott, 260.000 forintos csekkre kell számítania. Az utóbbi hetek gyorshajtásai között sok olyan kiemelkedő sebességtúllépés is fellelhető, amelyeket a Kecskeméten, az 5-ös számú főút belterületi szakaszán lévő „fix” traffipax rögzített. Ez a szerkezet évek óta ugyanott, jól látható helyen van, mégis hétről-hétre akadnak olyan sofőrök, akik itt is túllépik a megengedett sebességhatárt.

A balesetek száma a korábbi időszakhoz képest emelkedett. Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 67 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 25 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; egyikük karambolozott.

Az extrém időjárási körülmények megviselik a szervezetet: tompulnak a reflexek, fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás is felléphet. A sofőr figyelmetlenné válhat, amelynek komoly baleset lehet a következménye. Mindenkit arra kérünk, csak akkor üljön autóba a nap legforróbb időszakában, ha feltétlenül muszáj, és ilyenkor mindig legyen kéznél hideg innivaló szükség esetére! – írja a police.hu