Az iskola végeztével minden gyermek felszabadultan élvezheti a nyári szünidőt. Na de mi is az, amit igazán szeretnek a nyárban, és miért? Mit várnak, mit terveznek az elkövetkezendő hónapokra? Hogy a kérdésekre választ kapjunk, ellátogattunk a Silver Step Tánc Stúdió tánctáborába, ahol a táncos fiatalok osztották meg gondolataikat.

Az edzőtábor első hetében a 9-12 éves korosztályt találtuk a helyszínen. A gyerekek természetesen készséggel válaszoltak a kérdésekre, és akármennyire is meglepő, a legnépszerűbb válasz az volt, hogy a nyár azért jó mert nem kell tanulni. De többen kiemelték a minőségi idő fontosságát, így sokan a családos kirándulások miatt élvezik ezt az időszakot, na meg persze a barátokkal való csavargás végett. A fiatalok a tartalmas táborok mellett közkedvelt helyszínnek jelölték meg például a Balatont, vagy a Dunakanyart, ahogy Erdélyt is, de otthon is szeretnek időt tölteni amikor lehetőség van rá. Megtudtuk azt is, hogy a tanulás és a gyakorlás a nyáron sem marad el teljesen. Legtöbben azt mondták, hogy olvasni szeretnek, és nem csak a kötelezőket. Ugyanakkor a házimunkában is besegítenek, ahogy tudnak.

A gyermekek gondolatai

A táborban találkoztunk pár idősebb fiatallal is, akik már a középiskolák padjait koptatják. Nekik már nem csak a nyaralásról és a kikapcsolódásról szól a nyár, ugyanis a szeptemberi iskolakezdésre is készülnek. Persze azért nem marad el a szórakozás és a strand sem. A 16-17 évesek szezoni munkát is vállalnak, hiszen ahogy fogalmazott egyikük: Ezáltal megtanulsz felelősségtudatosan gondolkozni, és saját magad keresed meg a pénzt, amit később elköltesz.

A kamaszok gondolatai

Kövesse friss híreinket a facebookon is!