Nincs ideje? Hallgassa meg!

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtában új tárlat nyílt. Ezalkalommal az Így közlekedtek ti rajzpályázatra beérkezett művekből készült kiállítás kapott teret az intézményben, mely július 26-áig látogatható. A pályázatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága januárban hirdette meg, és három kategóriában lehetett nevezni: óvodások, alsó-, illetve felső tagozatos diákok küldhették be közlekedésbiztonság témájú rajzaikat.

Kiskunfélegyházáról 200 rajz érkezett be a Balesetmegelőzési Bizottsághoz. A beérkező rajzokat előzsűriztük és a legjobbakat továbbítottul a megyei szintű versenyre, ahol a városi kapitányságok által beküldött művek közül választották ki kategóriánként a három legjobbat. A pályaművek többsége nem csupán a helytelen közlekedési példákat, hanem azok helyes alternatíváit is ábrázolja, így segítve a gyermekek közlekedésbiztonsági tudatosságának fejlesztését.

Kiskunfélegyházáról harmadik helyezést ért el Mirzayev Medina Lia (Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Bankfalui Tagóvoda).

Az alsós kategóriában első helyezett lett Szécsényi Csenge és Kis Adél (Platán Utcai Általános Iskola), harmadik helyezést ért el Gáll Maja (Dózsa György Általános Iskola). A felsős kategóriában első helyezett lett Takács Doroti (Dózsa György Általános Iskola).