Az eddigiek mellett új szakmákat is indít ősztől a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a nappali tagozatos diákoknak és a felnőttképzésre jelentkezőknek is.


Szabó Péterné, az iskola igazgatója elmondta, hogy teljes erővel tervezik a 2024/25-ös tanévet. Az újításként az iskola szakmakínálatában több eddig nem oktatott szakmára jelentkezhettek és még továbbra is jelentkezhetnek az érdeklődők. Ilyen újításként jelenik meg a technikumi képzésben a kozmetikus szak a szépészeti ágazatban. Az iskola nyílt napjain, illetve az általános iskolákban tartott pályaorientációs napokon felvetődött a kozmetikusképzés iránti igény, és ezért döntött az iskolavezetés úgy, hogy a következő tanévtől legyen ilyen jellegű képzés is a szépészeti ágazatban. Technikusképzésről van szó, ami azt jelenti, hogy szakmát is és érettségit is adó képzési forma. Természetesen azok is jelentkezhetnek még a képzésre, akik másodszakmaként szeretnének kozmetikusvégzettséget szerezni. A másodszakma megszerzésénél már közismereti tárgyakat nem tanulnak a diákok, csak a szakmai tárgyakat.
Szeptembertől még egy újabb szakma tanulására nyílik lehetőség, az óvodanevelőire. Emellett tervezik, hogy a következő tanévtől ez a képzést okleveles technikusi képzésként indítják majd, tehát nem dajka, nem kisgyerekgondozó, hanem középszintű óvónő – fejtette ki Szabó Péterné, a Kossuth Iskola igazgatója. Az óvodanevelői képzésre is jelentkezhetnek nappali és felnőttképzésben is az érdeklődők. A képzés mentorálását a Károly Gáspár Egyetem vállalta magára, az együttműködési szerződés megkötése folyamatban van, és ez vonatkozik mind a nappali, mind pedig a felnőttokatás területére is.. A képzés végén pedig azok a diákok, akik úgy gondolják, hogy felsőfokú óvónőképzésben szeretnének részt venni,
azok plusz pontokat, kreditpontokat kapnak erre a képzési formára a Károly Gáspár Egyetemen.

A Kossuth iskolában lévő képzési kínálatot megtalálhatják az iskola honlapján: www.kszckossuth.hu. A felnőttképzésben, és a másodszakmás nappali képzésen is közismereti tárgyak nélküli az oktatás, és ugyanazon szakmákra jelentkezhetnek a felnőttek is, mint amilyen a nappali oktatás szakmakínálatában megtalálható.