A szakközépiskolákban az egész éves munka gyümölcse érik be, amikor áprilisban, májusban az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeken megmérettetnek a tanulók, és számot adhatnak a szakképzés alatt szerzett tudásukról. Ekkor van lehetőség arra, hogy a tanulók bizonyítsák a befektetett munka eredményét, sikerességét. Az iskola életében a tavaszi időszak jelenti a legnagyobb kihívást, hiszen az április, májusi időszak a tanulmányi versenyek időszaka. A legnagyobb tétje is ezeknek a versenyeknek van a végzős tanulók körében, hiszen a szakma kiváló tanulója versenyen elért eredmények alapján mentesülni lehet bizonyos vizsgarészek, vagy a teljes szakmai vizsga alól. 

A KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai közül is több szakmában is megmérettetek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeken. Szabó Péterné, az iskola igazgatója elmondta, hogy nagyon szép eredményeket értek el többen is az iskola végző diákjai közül. Eladó képzésben I. helyezett lett Gilicze Nóra, festő, mázoló, tapétázó Sánta Attila a harmadik helyen végzett, Dobrovszky Viktor pedig a 4. helyezést érte el. Asztalos szakmában szintén negyedik helyen végzett Keserű Zoltán. Külön öröm még az is, hogy az első három helyezett tanuló és felkészítő tanáraik a parlamentben vehetik át az elismerő okleveleiket. 

Az intézmény szakiskolai tanulói is kimagasló eredményt értek el a Baján megrendezett Szakiskolák Szakma Kiváló Tanulója és Szakmai Tantárgyi Komplex Versenyen. Szobafestő szakmában Zsiko Nikolett az I. helyen végzett, felkészítő tanára Lisku Róbert, bolti előkészítő képzésben szintén I. helyezést ért el Polyák Szabolcs, felkészítő tanárai Makányné Kis Emese és Takácsné Veres Katalin volt. Mindkét tanuló mentesült a vizsgatevékenység teljesítése alól – nyilatkozta Szabó Péterné, a Kossuth iskola igazgatója.