Februártól új szolgáltatással bővült a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kínálata. A bibliotéka számítógépes nyilvántartása, a katalógusa már nemcsak asztali gépről vagy laptopról érhető el, hanem tabletről és okostelefonról is egy applikáció segítségével.

Az Android operációs rendszert használók a TextLibApp ingyenes letöltésével élhetnek ezzel a lehetőséggel. A katalógusban bárki kereshet, az intézménybe be nem iratkozottak is. Az érvényes könyvtári tagsággal rendelkező olvasók ennél sokkal több funkciót vehetnek igénybe, pontosan azokat, amelyeket a webes felületen már megismertek (https://www.psvk.hu). Így megtekinthetik olvasói állapotukat, hosszabbíthatnak, előjegyezhetnek. A Polcom funkcióval a katalógusban már megtalált, olvasni kívánt dokumentumokról készíthetnek listát saját maguknak. Az adatokat érdemes rendszeresen frissíteni, hogy mindig naprakész információkat mutasson az alkalmazás.

A könyvtár ennek a szolgáltatásnak a bevezetésével szeretne hozzájárulni az olvasók igényeinek magasabb szintű kiszolgálásához, a használók életének megkönnyítéséhez. Hiszen az applikáció használatának előnye, hogy a könyvtártagok gyorsan, egyszerűen, kényelmesen, néhány érintéssel intézhetik éppen aktuális teendőiket.

A korszerű, a 21. század elvárásainak megfelelő, innovatív, informatikai szolgáltatás megvalósítását a tavalyi év szeptemberében a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott sikeres, nyertes pályázat tette lehetővé.