Január 20-án első alkalommal kerül sor a Parkerdő Cross nevű eseményre Kiskunfélegyházán a parkerdőben – adta közzé Kürti Márti és Simon Béla Szabolcs szervezők, a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz tulajdonosai. Hozzátették: tavaly megalakult a Bringabarátok Sportegyesület, amelynek keretében szeretnék az idei rendezvényeiket szervezni.

A verseny ötlete évekkel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub tagjai ismerkedni kezdtek a cyclocross szakággal. Ezt tulajdonképpen télen (ősztől tavaszig tartó időtartam alatt) szervezett futamokat jelent, ahol épített és természetes pályán folyik a megmérettetés. Egy 2,5 – 3 kilométeres, akadályokkal teli úton folyik az intenzív kerekezés, amely során a versenyző szélesebb technikai tudásra tehet szert, mindemellett pedig a téli erőnlét fenntartásában is nagy szerepet játszik.

A parkerdő és az elkerülő melletti részen alakítottak ki egy 3,1 kilométeres speciális pályát, amelynek kivitelezése hosszú ideje zajlott. Szemetet szedtek, megtisztították az avartól a területet és összegyűjtötték a korhadt faágakat, majd elhelyezték az épített akadályokat. Az önkormányzat bevonásával és jóváhagyásával kezdődött a verseny szervezése.

A szombati egy hibrid verseny lesz, hiszen az első futam a 9 év alatti gyermekeké egy 1,5 kilométeres útvonalon, ahová természetesen szülői kíséret szükséges. (A versenyszám után ezt a pályát bárki kipróbálhatja majd.) A hosszabb távon 4 kategória indul három futamban: lesz egy 2 körös junior futam, ahová a 15 év alattiakat várják, egy 3 körös junior 2 futam, ahol a 19 év alattiak versenyezhetnek, egy hobbifutam, valamint az ötkörös semi pro futam. A teljesítők egyedi érmeket, rajtcsomagokat, dobogós csomagokat kapnak a szponzorok jóvoltából.

Jelentkezőkre országos szinten számítanak a cyclocross szerelmesei közül, hiszen a környéken nem tartanak hasonló versenyt. A szervezők úgy vélik, hogy a parkerdő nagyon sok lehetőséget rejt a kerékpárosok számára.

A versenyzőkön túl az érdeklődőket is nagy szeretettel várják. Lehetőségük lesz ismerkedni a sportággal, meleg étel és ital áll rendelkezésre a helyszínen, sőt, hangulatfelelős is lesz, hogy a megjelentek biztosan jól érezzék magukat.

A nagytisztáson várnak mindenkit délelőtt 10 órától, a gyermekfutamok 11 órakor kezdődnek és korlátozott számban helyszíni nevezésre is lehetőség lesz.