Január 12-én emlékeztek meg a doni katasztrófa 79. évfordulójára. Az Öreglaktanyán délután 15 órakor kezdődött a megemlékezés, melyen a felállított kopjafánál Hideg István, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület elnöke mondta el megemlékező gondolatait. 

Többek között a városvezetés, civil szervezetek, pártok és a városlakók is elhelyezhették koszorúikat és mécseseiket a kopjafánál és a laktanya homlokzatán lévő emléktáblánál. Ezt követően a Felsőtemetőben folytatódott a megemlékezés, a második világháborús emlékműnél. Hatvani Zsófia lelkész egy imával emlékezett a hősökre, ezután pedig fáklyát gyújtottak az elesett magyar katonák emlékére.

Hideg István beszédében kiemelte: Ezek az emlékhelyek egyben a figyelmeztetés szimbólumai is a mai korosztály számára, hogy ilyen, ehhez hasonló esemény nem következhet be soha többé.

2021-ben a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület a Felsőtemetőben kopjafát állított a Kiskunfélegyházán szolgált és elhunyt katonatársak emlékére. A kopjafaállítás célja többek között az is volt, hogy emléket állítsunk mindazoknak is, akik megjárták a poklok poklát, de a csodának köszönhetően hazatérhettek és idővel hazai földön hunytak el. Nem akartak ők hősök lenni, de azokká váltak.